Tidsskriftet Røyst sin eigen podkast, hvor redaksjonsmedlem Tarjei Røsvoll med gjester prøver å bringe podcastlandskapet i Noreg noko til venstre. Podkasten finner dei på Soundcloud, PlayerFM, iTunes, Spotify .

Tilbakemeldinger mottekes med stor takk på tarjeros@gmail.com


Radio Røyst #28: Anders er tilbake! Og klimastreik

Anders er tilbake og vi snakker om klimastreik. Ikke stort mer å si der. Jeg (Tarjei) ønsker likevel å gi stor takk til Kai Worley for bidrag til redigering. Han reddet oss fra irriterende hakk på Anders’ linje, og en stor takk rettes hans vei.


Radio Røyst #27: Velferdsprofitørene med Linn Herning

Linn Herning er tilbake, og denne gangen snakker vi om boka hennes Velferdsprofitørene. Hvorfor støtter ikke de ansatte (i så stor grad en kanskje skulle forventet) opp om venstresidens syn på profitt i velferd? Er det virkelig ‘profitører’ de er? Takk igjen til Linn som tok seg tid til å være med, og til deg som lytter.


Radio Røyst #26: Statlig eierskap med Linn Herning

Radio Røyst får besøk av Linn Herning, daglig leder i For velferdsstaten, for å diskutere statlig eierskap. Basert på Linns masteroppgave snakker vi om hvordan det mest problematiske ikke er at staten eier mindre, men måten staten eier på. Mange takk til Linn. Vær også bevisst på at neste uke kommer enda en episode, der vi snakker om velferdsprofitørene.

Vi setter stor pris på alle tilbakemeldinger, likerklikk og delinger vi får. Spre det gode budskap!


Radio Røyst #25: Sosialistisk strategi med Ivar Espås Vangen

Ivar Espås Vangen skrev en tekst i Radikal Portal om hvordan den radikale venstresida kan arbeide mest effektivt for våre mål, og Tarjei tenkte det var et godt sted å begynne en samtale. Ivar er lektor i historie, sekretær i Trondheim Rødt og medlem i Rødts internasjonale utvalg.


Radio Røyst #24: Kveldsprat om klima

Tarjei tar en prat med Jenny og Johan, ansvarlige redaktører før Røyst #11, om hva man overhodet kan gjøre for å løse klimakrisen, og den graden av hjelpeløshet man gjerne føler på. (Beklager litt oppstykket samtale, det var mye å ta opp, så jeg måtte kutte ned en del!).


Radio Røyst #23: En plan for privatisering, med Roman Elliassen

Denne episoden får Tarjei besøk av Roman Elliassen fra Manifest, som har vært medforfatter på deres rapport: En plan for privatisering. Rapporten tar for seg perspektivmeldingens mulige scenarioer for velferdsstatens fremtidige bærekraft, og eldrebølgen. Les hele rapporten her.


Radio Røyst#22: KRISE i Labour?

Har Labour sveket venstresiden ved å gå for en folkeavstemning, og er partiet institusjonelt antisemittisk? Tarjei diskuterer sammen med redaksjonsmedlem Varg.


Radio Røyst #21: Hva er det som skjer i Sverige egentlig

Tarjei og redaksjonsmedlem Johan forsøker å nøste opp i hvordan man har endt opp i den kaotiske situasjonen i Sverige, gjennom å ta for seg den radikale perioden med lønnstakerfondene, høyresidas reaksjon, og til slutt den kollapsen vi i dag ser. Hvordan skal Vänstern komme seg opp og frem igjen, og råd til Rødt og SV får du i denne episoden.