Radio Røyst

Radio Røyst er Tidsskriftet Røyst sin eigen podkast, hvor redaksjonsmedlem Tarjei Røsvoll med gjester prøver å bringe podcastlandskapet i Noreg noko til venstre. Podkasten finner dei på Soundcloud, PlayerFM, iTunes, Spotify osv. Tilbakemeldinger mottekes med stor takk på tarjeros@gmail.com.


Radio Røyst #25: Sosialistisk strategi med Ivar Espås Vangen

Ivar Espås Vangen skrev en tekst i Radikal Portal om hvordan den radikale venstresida kan arbeide mest effektivt for våre mål, og Tarjei tenkte det var et godt sted å begynne en samtale. Ivar er lektor i historie, sekretær i Trondheim Rødt og medlem i Rødts internasjonale utvalg.


Radio Røyst #24: Kveldsprat om klima

Tarjei tar en prat med Jenny og Johan, ansvarlige redaktører før Røyst #11, om hva man overhodet kan gjøre for å løse klimakrisen, og den graden av hjelpeløshet man gjerne føler på. (Beklager litt oppstykket samtale, det var mye å ta opp, så jeg måtte kutte ned en del!).


Radio Røyst #23: En plan for privatisering, med Roman Elliassen

Denne episoden får Tarjei besøk av Roman Elliassen fra Manifest, som har vært medforfatter på deres rapport: En plan for privatisering. Rapporten tar for seg perspektivmeldingens mulige scenarioer for velferdsstatens fremtidige bærekraft, og eldrebølgen. Les hele rapporten her.


Radio Røyst#22: KRISE i Labour?

Har Labour sveket venstresiden ved å gå for en folkeavstemning, og er partiet institusjonelt antisemittisk? Tarjei diskuterer sammen med redaksjonsmedlem Varg.


Radio Røyst #21: Hva er det som skjer i Sverige egentlig

Tarjei og redaksjonsmedlem Johan forsøker å nøste opp i hvordan man har endt opp i den kaotiske situasjonen i Sverige, gjennom å ta for seg den radikale perioden med lønnstakerfondene, høyresidas reaksjon, og til slutt den kollapsen vi i dag ser. Hvordan skal Vänstern komme seg opp og frem igjen, og råd til Rødt og SV får du i denne episoden.